Pazartesi , 29 Nisan 2024

Mükellef Bilgileri Bildirimi verme zorunluluğu 

WRS Sirküleri[1] 01/2012/01
Tarih  : 25.01.2012
Konu  : Mükellef Bilgileri Bildirimi verme zorunluluğu                                        

413 sayılı VUK Genel Tebliği ile “Mükellef Bilgileri Bildirimi” verme zorunluluğu getirilmiştir.

1.Mükellef Bilgileri Bildirimi Verme Zorunluluğu Getirilen Mükellefler:

Mükellef Bilgileri Bildirimini, bildirim verme süresinin başladığı gün olan 1 Nisan tarihi itibariyle faal olan (tasfiye işlemi devam edenler dahil) tüm;

  1. Kurumlar vergisi,
  2. Ticari kazanç (kazancı basit usulde tespit edilenler hariç), zirai kazanç ve serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi

mükellefleri vermek zorundadırlar.

Söz konusu bildirimin merkez ve her bir şube için ayrı ayrı verilmesi zorunludur.

  1. Bildirimin Şekli:

Bildirim verme zorunluluğu getirilen mükellefler, https://intvd.gib.gov.tr/internetvd adresinde bulunan bildirim ekranlarındaki alanları aynı adreste yer alan kılavuzda belirtilen açıklamaları göz önünde bulundurarak eksiksiz olarak dolduracaklardır.

  1. Bildirimin Dönemi ve Verilme Zamanı:

Bildirim verme yükümlülüğü getirilen tüm mükellefler, bildirimlerini her yıl 1 Nisan-31 Mayıs tarih aralığında elektronik ortamda vereceklerdir.

Bildirimin elektronik ortamda verilmiş sayılabilmesi için onaylama işleminin yapılması zorunludur. Onaylama işleminin ise en geç, bildirimin verilmesi gereken son gün olan 31 Mayıs günü saat 24.00’e kadar tamamlanması gerekmektedir.

Bildirimin elektronik ortamda gönderilmesi zorunlu olduğundan vergi dairesi müdürlükleri/malmüdürlükleri, bildirimi kâğıt ortamında hiçbir şekilde kabul etmeyecektir.

Elektronik ortam dışında gönderilen bildirim verilmemiş sayılacaktır.

4.Cezai Yaptırım

Bildirimini elektronik ortamda belirlenen süre içinde vermeyen veya eksik ya da yanıltıcı bildirimde bulunan mükellefler hakkında Vergi Usul Kanununun mükerrer 355 inci maddesi hükmü uyarınca özel usulsüzlük cezası kesilecektir.

 

Saygıylarımızla
WRS imperium

[1] Sirküler profesyonel önerileri kapsamamaktadır. Genel hatlarıyla bilgi ve fikir verme amaçlıdır. Daha detaylı bilgi için WRS imperiumu arayabilirsiniz.

Kontrol

İş Ortaklığında İşin Ortaklardan Birine Devir Edilmesinin Sonuçları ve Vergileme

Ahmet GÜZEL WRS İmperium, YMM, Bağımsız Denetçi I.TANIM İş ortaklığı, 5520 sayılı KV Kanununda yazılı …